Maklum Balas

Sila tinggalkan sebarang pertanyaan, pendapat @ pesanan disini. Terima Kasih.

Comments
  1. Lama Menunggu says:

    A’kom. Saya nk tanya. Saya buat loan dengan MBSB pada 29 Oktober 2010. Beberapa minggu selepas itu saya menerima msj daripada MBSB mengatakan pinjaman saya dalam proses. Masuk haribulan ini, dah sebulan lebih saya tunggu. Berapa lama lagi saya nk tunggu? Kenapa jadi lambat? Takkan disebabkan borang yg banyak?

  2. Hartawang says:

    waalaikumsalam… Oleh kerana saya juga seorang agen & bukan staff mbsb, saya tidak pasti kenapa terjadinya perkara sedemikian. Jika En/Cik memohon melalui agensi atau agen, sila hubungi & minta mereka supaya follow-up pinjaman tersebut dengan pihak mbsb.

    Ia bergantung kepada agen/agensi buat kerja. Jika bekerja gov atau state gov sepatutnya tiada masalah untuk loan approve 5-7 hari bekerja.

    Untuk semakan status pinjaman mbsb, En/Cik juga boleh cuba menghubungi talian 1800 88 4000.

    Harap dapat membantu.

  3. hazrul says:

    PGM tu aper..? boleh terangakan tak..? secara terperinci..plz..byak org tak faham lagi..saya tak tau nak terangkan mcm mana kat kawan2…

    • Hartawang says:

      PGM ialah POTONGAN GAJI MAJIKAN. Maksudnya, majikan yang tentukan brape % potongan dari gaji pekerja yang dibenarkan oleh majikan samada melalui biro angkasa @ coshare. Kebiasaannya, syarikat swasta yang ad potongan biro angkasa atau syarikat tersenarai di bursa saham, boleh potong 50% dari gaji bersih pekerja. Tapi, kalau majikan benarkan hanya 40%, terpulang pada majikan.. Jd, pekerja yang nak mohon pinjaman koperasi, kena ada surat kebenaran potongan gaji dari majikan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s