Promosi Hari Raya MBSB! (3 bulan shj)

Posted: July 6, 2010 in Artikel Terdahulu, Pembiayaan Peribadi
Tags: , ,

Promosi Hari Raya MBSB (16 Jun – 15 Sept 2010)

Khas untuk semua kakitangan kerajaan, badan berkanun & swasta (BPA)!!

+ Pinjaman Maksima sehingga RM200,000
+ Tempoh pinjaman sehingga 20 tahun
+ Kadar keuntungan terendah iaitu 4.99% setahun
+ Payout tertinggi iaitu 94%-96.5%
+ Blacklist limit bawah RM30,000 (Ccris/Ctos) Boleh Lulus
+ Overlap / Settlement Awal / Reloan dibenarkan

Dokumen yang diperlukan ;

1. Surat pengesahan jawatan
2. 1 penyata gaji asal (Original) yang terkini
3. 2 salinan penyata gaji untuk 3 bulan yang terkini
4. 2 salinan kad pengenalan atau kad kuasa polis
5. 2 salinan muka depan buku bank atau penyata bank untuk 3 bulan
6. Penyata penyelesaian awal untuk tempoh 1 bulan (jika mahu overlap)
7. Surat opsyen kepada peminjam yang melebihi 56/58 tahun (jika perlu)

*Payout yang tinggi bergantung pada kadar insurans

Comments
  1. hamba ALLAH says:

    assalammualaikum,

    saya bekerja di syarikat swasta SAPURA, adakah saya layak untuk program pinjaman ini?

  2. Hartawang says:

    Waalaikumsalam.

    Tidak boleh , promosi MBSB ini utk k/tgn kerajaan/bdn berkanun shj. Untuk SAPURACREST, boleh buat dgn Bank Rakyat walaupun SAPURA skrang x renew panel B.Rakyat ..

    Isi borang semakan pinjaman, kalau xd blacklist, senang sikit.. kalau ada, bagi je doc..(boss kata boleh.. hehe)

    atau sms nama, no ic, gaji pokok + elaun tetap, potongan semasa (termasuk epf) ke 013-2512564 / 017-9531459.

    Nyatakan jika ada blacklist, bank mana, anggaran baki pinjaman OK. =)

  3. ein242 says:

    akumm….sy keje gvment..mane elok mbsb tau bank…ape pbezaan yea…

  4. Hartawang says:

    Waalaikumsalam. Utk gov.
    Perbezaan y jelas dpt lihat melalui interest & payout
    1. Pinjaman di Bank, kebanyakan interest nya tidak tetap & semakin tinggi jika tempoh semakin lama. Manakala MBSB interestnya tetap sehingga 20 tahun.
    2. Jika ada masalah ccris @ ctos, lebih baik ambil MBSB kerana ia tidak melihat rekod ini. Bank akan merujuk ini utk melihat komitmen peminjam & payout mungkin berkurang. Jika tiada rekod ini, lebih baik terus ke Bank.
    3. Untuk gov, saya cadangkan buat pinjaman MBSB @ koperasi. Tq.

  5. perluwang says:

    saya dalam glc. jika saya ada ccris sebab ada loan yg lain masih boleh meminjam ker? berapa lama dan dimana perlu saya submit form
    tq

  6. Hartawang says:

    Saya telah email butiran untuk semakan.

    Form tu kalau berada di kawasan KL & Selangor, wakil akan ke sana.

    Jika diluar kawasan, Form boleh di pos.

    Terima kasih.

  7. mad says:

    nk tahu kalau saya kerja swasta nama compeni hil industri berhad boleh x
    hubungi dg segera k

  8. mau tanya says:

    salam…saya ada sedikit pertanyaan…sekiranya kita baru kerja 3 bln tp slip gji hnya ada 2 sbb 2 bln prtma ada dlm 1 slip gji..blh x kita nk bt loan ini….dan brapakah limit untuk thap gji pokok RM850.00…

    • Hartawang says:

      ttg slip gaji tu xd masalah… y penting taraf jawatan msti tetap, kalau contract, ad koperasi lain. Kalau nk tahu kelayakan, sila sms sy nama, no ic, gaji pokok + elaun tetap, potongan semasa (termasuk epf) & nama majikan ke 013-2512564 / 017-9531459. Tq.

  9. hafizah ismail says:

    saya bekerja swasta (multinational company). gaji rm3200 sebulan.ada blacklist di bank al-rajhi – rm2000.00 . boleh tak wat pinjaman utk tutup smua hutang termasuk kereta. Ingin fokus pada satu pinjaman sahaja. mohon pinjaman maximum rm200,000.00
    Hubungi saya – 0167985062

  10. noor azlina bt said says:

    assalamualaikum…saya dah apply mbsb loan melalui mbsb seri manjung, perak.tapi sampai sekarang sy tak tahu apa-apa news ttg loan tu.smlm baru dpt sms kata sedang diproses.nak tanya, brapa lama selalunya ia diproses???

    • Hartawang says:

      waalaikumsalam.. kalau apply sebelum 27hb Ogos, loan boleh dapat sebelum raya. Proses dalam 7 hari. Tapi jika apply loan selepas dari tarikh tu, xpasti brape lama.. bgantung pd banyak borang org apply di MBSB.. Jika loan tu approved, dorang akan call utk proses akad.

      • noor azlina bt said says:

        assalamualaikum…saya dah contact dengan staff mbsb tu, jawapan beliau sama dengan saudara…saya nak try contact HQ, tak angkat phone pun..

  11. umira says:

    assalamualaikum..boleh bagi alamat mbsb seri manjung??
    trima kasih..mohon segera..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s